Loading Content..

Info & Omgeving
We ontdekten Vinsobres in 2005 en onmiddelijk zijn we er ons hart verloren.

De rust, de zon, het fietsen en het landschap in combinatie met de Provencaalse keuken en de gastvrijheid van Le Petit Bistrot met zijn terras op het pittoresk kerkpleintje. Dit zijn voor ons de ingrediënten voor een ideale vakantie of verlengd weekend om het ritme van ons professioneel leven even opzij te zetten en tot rust te komen.

Toen we in de herfstvakantie van 2014 Maison Corbin ontdekten, hebben we geen ogenblik getwijfeld. Hier konden we drie gîtes maken om onze passie samen met anderen te delen! In januari 2015 was de aankoop een feit.

De naam ‘Les Amis Belges’ was voor ons een evidente keuze. De naam komt van Pierrot en Claudette van de plaatselijke Bistro die deze naam leven hebben ingeblazen door onze reservaties op deze manier te noteren . Dit weerspiegelt eveneens de warme, amicale sfeer die Le Petit Bistrot en Vinsobres kenmerkt!

Wij zullen Les Amis Belges enerzijds trachten uit te bouwen tot de ideale rustplek voor kort verblijf en anderzijds als uitvalbasis voor fietsers, team-events die de streek met zijn typische troeven willen ontdekken.


Les Amis Belges is gelegen in de Rue De Barroiu te Vinsobres, bijna op het hoogste punt van het pittoresk dorpje. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de wijngaarden en omliggende dorpjes zoals Nyons, Mirabelles, Villedieu en natuurlijk op de Mont Ventoux en Les Dentelles de Montmirailes!

De drie Gîtes van Les Amis Belges:

Gites les Oliviers (8 personen)

Gites les Lavendes (6 personen)

Gites les Vignes (6 personen)

Op het domein is een gemeenschappelijke polyvalente ruimte met tuin, een fietsenberging, een wasplaats, een zwembad met terras en place de la Petanque voorzien. Het domein wordt ’s nachts afgesloten.

De Gîtes kunnen door groepen, families gereserveerd worden (maximaal 20 personen).


De streek geniet van een eigen microklimaat waar de rest van Europa jaloers mag op zijn. Met gemiddeld driehonderd zonnige dagen per jaar heeft deze regio een subtropisch klimaat, gekenmerkt door droge zomers en milde winters. De Middellandse Zee met zijn warme zeestromingen houdt de winters meestal zacht en zonnig.Meer in het binnenland zijn de winters kouder en de besneeuwde bergen nodigen uit tot skiën. De meeste neerslag valt er in de herfst, soms vergezeld van hevige onweders.

Vinsobres kan meegenieten van het microklimaat van de ‘Pays de Nyons’. Dankzij de ligging tussen de bergen en valleien en omringd door heuvels is het klimaat zacht, met veel zon en weinig wind. Dit uit zich in veel zonuren (2800 uur per jaar) en hoge temperaturen. Vandaar de bijnaam ‘Le petit Nice dans la Drôme’

Van mei tot oktober stijgen de temperaturen boven de 20° C graden uit. De temperatuur overdag in volle zomer schommelt rond de 30° C, met uitschieters tot 35° C. Het is er echter zelden drukkend warm dankzij de lage luchtvochtigheid en de natuurlijke airco, die men er Mistral noemt.


NaamTel.WebsiteInfo
Auberge du Petit Bistrot -
Vinsobres
+ 33 (0) 4 75 27 61 90www.aubergedupetitbistrot.frsuper lekkere provençaalse
gerechten
Le Pavé - Nyons+33 (0) 4 75 28 07 15-vooral steak
Pizzeria “L’Alicoque” - Nyons+33 (0) 4 75 26 60 61-pizza & salades
Resto des Arts - Nyons+33 (0) 4 75 26 31 49lerestodesarts.free.frallerlei streekgerechten, iets fijner en
iets duurder maar ook heel lekker
La Charette Blue - Condorcet+33 (0) 4 75 27 72 33www.lacharrettebleue.netiets duurder maar fijnere keuken,
super lekker
La Remise - Villedieu+33 (0) 4 90 28 95 65-zoute pannenkoeken met allerlei
vullingen, slaatjes en entrecôte


Dinsdag & zaterdag: Vaison La Romaine
Woensdag: Buis les Barronnies
Donderdag & zondag (enkel in de zomer): hele grote provençaalse markt in Nyons – echt leuk, maar
superdruk
Vrijdag: kleine markt (groenten, kaas en vis) in Mirabel-au-Baronnies

Leuke dorpjes in de buurt:
Vaison La Romaine, Nyons, Grignan, Mont Ventoux, Séguret, Brantes …

VIDEO