Loading Content..

Historiek

We ontdekten Vinsobres tien jaar geleden en onmiddelijk zijn we er ons hart verloren.

De rust, de zon, het fietsen en het landschap in combinatie met de Provencaalse keuken en de gastvrijheid van Le Petit Bistrot met zijn terras op het pittoresk kerkpleintje. Dit zijn voor ons de ingrediënten voor een ideale vakantie of verlengd weekend om het ritme van ons professioneel leven even opzij te zetten en tot rust te komen.

Toen we in de herfstvakantie van 2014 Maison Corbin ontdekten, hebben we geen ogenblik getwijfeld. Hier konden we drie gîtes maken om onze passie samen met anderen te delen! In januari 2015 was de aankoop een feit.

De verbouwingswerken werden aangevat in april 2015 en zullen eind 2015, begin 2016 voltooid zijn.

De naam ‘Les Amis Belges’ was voor ons een evidente keuze. De naam komt van Pierrot en Claudette van de plaatselijke Bistro die deze naam leven hebben ingeblazen door onze reservaties op deze manier te noteren . Dit weerspiegelt eveneens de warme, amicale sfeer die Le Petit Bistrot en Vinsobres kenmerkt!

Wij zullen Les Amis Belges enerzijds trachten uit te bouwen tot de ideale rustplek voor kort verblijf en anderzijds als uitvalbasis voor fietsers die de streek rond de Mont Ventoux willen ontdekken. Het begeleiden van fietsgroepen is een doel voor 2016.