Loading Content..

Klimaat

De Provence geniet van een eigen microklimaat waar de rest van Europa jaloers mag op zijn. Met gemiddeld driehonderd zonnige dagen per jaar heeft deze regio een subtropisch klimaat, gekenmerkt door droge zomers en milde winters. De Middellandse Zee met zijn warme zeestromingen houdt de winters meestal zacht en zonnig.Meer in het binnenland zijn de winters kouder en de besneeuwde bergen nodigen uit tot skiën. De meeste neerslag valt er in de herfst, soms vergezeld van hevige onweders.

Vinsobres kan meegenieten van het microklimaat van de ‘Pays de Nyons’. Dankzij de ligging tussen de bergen en valleien en omringd door heuvels is het klimaat zacht, met veel zon en weinig wind. Dit uit zich in veel zonuren (2800 uur per jaar) en hoge temperaturen. Vandaar de bijnaam ‘Le petit Nice dans la Drôme’

Van mei tot oktober stijgen de temperaturen boven de 20° C graden uit. De temperatuur overdag in volle zomer schommelt rond de 30° C, met uitschieters tot 35° C. Het is er echter zelden drukkend warm dankzij de lage luchtvochtigheid en de natuurlijke airco, die men er Mistral noemt.